Personatges


Catalina Sastre Vaquer "Na Tirra"

Nascuda a Calvià l'any 1915 és probablement una de les persones més populars de Calvià vila.

Realitzà estudis de Magisteri durants els anys 30 a França, pais on els seus pares residiren des de 1921 fins a 1937 regentant una botiga d'aliments anomenada "Productos de España". L'any 1937 tornaren a Mallorca i obriren diversos negocis a Palma.

A Calvià Catalina desenvolupà una important tasca social : fou accionista de Sa Societat i assessorava administrativament els seus veïns, fet per qual molts la recorden encara com “sa gestora”, fou professora de piano i fou l'encarregada de vigilar les obres de les exposicions que es feien a la Sala de Cultura “Sa Nostra” de la vila.

També va tenir una intensa activitat política. L'any 1979 va esser candidata a regidora a les primeres eleccions municipals democràtiques despres de la dictadura franquista dins la llista del partit independent C.A.L.V.I.A., partit del qual el cap de llista , Francesc Font, va ser elegit batle. S'afilià més tard a Unió Mallorquina, partit pel qual es presentà a les eleccions municipals de 1983, 1987 i 1991, aquesta darrera vegada dins la coalició PP-UM, Unió Calvianera.

Va fundar l'any 1983 l'Associació de la Tercera Edat de Calvià que va presidir fins fa poc, a l'any 1997, encarregant-se particularment d'organitzar nombrosos excursions i viatges.

Dins la seva intensa activitat social també va esser presidenta de l' AV de Calvià i tresorera de la junta de Calvià de l'Associació contra el càncer.

El 1987 va esser guardonada pel Consell Insular de Mallorca amb la distinció de Persona del Poble i el 1997 l'Ajuntament de Calvià li reté un emotiu homenatge.