La Galeria Portals acollí el passat dia 15 de gener la primera Tertúlia de l'any i d'entrada els tertulians es trobaren amb una mala notícia : la Galeria Portals tancarà les seves portes a partir de l'1 de febrer. Els germans Shakouri, Eva i Amir, ens informaren que l'Ajuntament no els hi havia prorrogat el contracte vigent i a partir d'aquesta data continuaran la seva tasca cultural a Ciutat.

Només podem tenir paraules d'agraïment per a na Eva i n'Amir que ens acolliren a la Galeria, per la seva simpatia i la seva dedicació al món de la cultura, desitjant-los que tenguin èxit dins la seva nova etapa.

Sense tenir més detalls sobre els motius d'aquest tancament, els tertulians emeteren la possibilitat que els retalls del pressupost municipal actualment a l'estudi foren la raó principal d'aquest tancament. Quan hi ha problemes de tresoreria es sap que Cultura és generalment el primer departament a rebre. No sol dur molts de vots…..

D'aquesta manera les dificultats de les negociacions sobre el pressupost municipal entre els dos socis de govern municipal varen esser precisament un dels temes de la tertúlia.

Un altre que tocaren els tertulians va esser el preocupant estat de crispació viscut al terme, alimentat per la “guerra mediàtica” que cada dia es fan els diaris del Grup Serra i El Mundo/El Día de Balears. Transmès al terme l'odi que hi ha entre les direccions dels diaris, coincidiren que això no era gens bo per a Calvià.

L'estat de les denúncies que el batle havia presentat contra l'anterior batlessa i que, fins ara, no han prosperat també va ser tema dels comentaris. Fin i tot es feren quinieles sobre el resultat de les que encara estan en estudi….

I com no podia esser d'altre manera, també es parlà de la crisi del comerç en aquest hivern tan pobre. Si bé aquests mesos son naturalment els més fluixos de l'any, l' opinió general va esser que podriem estar davant l'hivern més dur dels darrers anys.

 

 

 

 
     ir a más noticias                                                                       volver a portada